Satevlees Beste Lekkerste

Welk Satevlees Is Het Beste En Lekkerste.

Ooit iets culinairs geproefd dat hemels was, waar later geen gerecht meer aan voldeed?
Mag ik je dan voorstellen aan de Sate die ik heb mogen leren kennen?
Sappig van binnenin, goudbruin van buiten en van een smaak die je stil krijgt.
Het aroma komt je van verre tegemoet, gedragen door de rook van een houtskool bbq.
Een waar satefeest, Het havanna voor de tong.
Gastronomisch koken begint bij een goede basis.
Bij sate vlees is er een ruime keuzen, ook in vlees delen per dier soort.
Wat is nu de beste keuze of hoe ga ik verder met het vlees wat ik al heb?
Bepalend is de vleessoort, soort hittebron BBQ Plaat of Grill, tijd, en afstand tot het satestokje.
Satestokjes gerechten maken.

De Meest Bekende Sate Scholels.

De meest gangbare gerechten om te maken zijn.
Ajam, sate van kip.
Babi, sate van varkensvlees.
Kambing, geitenvlees sate
Satay Daging, van rundvlees.

Vissate

Naast sate van vlees kunt u ook kiezen voor vis.
Sate udang, van garnalen
Sate lilit of Ikan, vissate

Bereidingswijze Satevlees.

Is het satevlees eenmaal gekocht dan is het het beste om 3 stokjes met een blokje vlees naturel te grillen met tijds verschil.
Zo krijgt u goed zicht op de grill tijd en kent u de smaak van het vlees zelf.
Deze test helpt bij het bepalen of u beter af bent met voorgaren, de marinade tijd en smaak.
Hier vindt u goede informatie over vlees.

Voorgaren.

Door voorgaren dood u de dan aanwezige bacteriën en schimmels.
Bij en na marineren krijgen die extra de kans en tijd.
Kipsate, varkensvlees sate en vis voorgaren verminderd het risico, vaak zijn deze ook uit de vriezer en hebben al even gelegen.
U verkort de tijd tijdens het grillen, bakken, braden en barbecueën voor directe consumptie, waar zeker tijdens een feestje niet meer opgelet wordt.
Houd rauw en bereid gescheiden.
Temperatuur beheersing van de grill is zeer moeilijk, ook voor ervaren BBQ koks.
Zorg dat de temperatuur niet boven de 160 graden komt.
U voorkomt PAK’s en het te heet worden van aanklevende olie (maximaal 175°C )
De ideale voor in de koelkast temperatuur is 4 °C
De beste temperatuur in de diepvries -18 °C of lager.
Voorgaren is een aanrader!