Recept Indische Rendang Smoor Rundvlees Stoofpot Maken

Rendang Smoor.

Serveer deze van oorsprong aromatische Maleisische specialiteit met jasmijn of basmati rijst.
U kunt ook genieten van het serveren met brood, tortilla’s, of aardappel.
Rendang Runderstoofpot is meestal erg dik, maar als je het liever wat dunner hebt, kunt u een beetje kokosmelk toe voegen, na het toevoegen van de geroosterde kokos op het einde.
Rendang Kip (Ayam) Indische Indonesische smoor kip maakt u het best van drumsticks.
Zout het vlees niet, braad het aan, 45 minuten stoven is meer dan genoeg.

De ingrediënten die Rendang rundvlees boemboe ongelooflijk aromatische maken.

Sjalotten
Knoflook
Gember
Laos
Kruidnagel
Kardemom
Steranijs
Kaneel
Korianderzaad
Komijnzaad
Venkelzaad
Kurkuma
Zwarte Peperkorrels
Koolzaadolie
Rundvlees Stukjes
Kokosmelk
Tamarinde
Limoenen
Citroengras
Palmsuiker
Tafelzout
Kokosnoot
Koriander
Daun salaam

Rendang saus basis smaak zelf maken.

15 gedroogde Spaanse chilipepers of 10 gedroogde chilipepers of 3 theelepels sambal oelek.
1-1 / 2 kopjes gesneden sjalotten (van 4 grote sjalotten)
2 theelepels gesneden knoflook
1 eetlepel gesneden geschilde verse gember
1 eetlepel gehakte verse of ingevroren en ontdooid laos (optioneel)

Voor het hele kruidenmengsel.

4 hele kruidnagels
4 hele groene kardemom peulen
2 hele steranijs
1 kaneelstokje, breek in tweeën

Voor kruidenmixen kruidenmengsel.

2 theel. gemalen koriander
2 theel. gemalen komijn
2 theel. gemalen venkelzaad
1 theel. gemalen kurkuma
1/2 theel. versgemalen zwarte peper

Voor De Rendang.

3/4 kop boter of plantaardige olie; meer naar behoefte
1 kilo rundvlees aan stukjes
1 blikje kokosmelk ongezoet
1/4 kop tamarinde concentraat
3 Daun salaam
2 middelgrote citroengras stengels, gekneusd met rug van mes en in de knoop
4 theel. palmsuiker of bruine basterdsuiker
2-1 / 2 theel. tafelzout
1/2 kop geraspte verse kokosnoot
1/4 kop grof gehakte verse koriander, voor de garnering (optioneel)
Partjes limoen, voor de garnering (optioneel)

Maak De Boemboe Basis.

Bij gebruik van gedroogde chilipepers, wel ze in heet water, 5 tot 8 minuten.
Ontpit ze (gebruik handschoenen).
Doe de chilipepers, sjalotten, knoflook, gember, laos en 1/4 kopje water in een keukenmachine en maal tot een grove puree, ongeveer 3 minuten.

Maak De Curry Kruidenmixen.

In een kleine kom, combineer de kruidnagel, kardemom peulen, steranijs en kaneel stukken.
In een tweede kommetje de koriander, komijn, venkel, kurkuma en peper.

Rendang Padang Maken.

(In een snelkookpan kan Redang vlees sneller bereid worden)
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan of wok op een matig laag vuur.
Voeg de hele kruidenmengsel toe en kook, onder voortdurend roeren, totdat de kaneelstokjes ontvouwen, 1 tot 2 minuten, laat niet de kruiden verbranden.
Voeg nog 2 eetlepels olie toe.
Onder voortdurend roeren, tot het mengsel bruist en geurig wordt.

Voeg de resterende 1/2 kop olie en de basis smaak toe en bak al roerend, totdat de puree intense rood bruin is, in ongeveer 10 minuten.
Zet het vuur tot medium, voeg het vlees toe en bak al roerend aan, met de specerijen, in ongeveer 2 minuten.
Voeg de kokosmelk, tamarinde concentraat, Daun salaam, en citroengras en kook, onder voortdurend roeren, tot het mengsel aan de kook komt.

Verminder het vuur naar laag, voeg suiker en zout toe, en kook.
Roer af en toe voor het eerste uur en daarna vaker als de stoofpot dikker wordt, totdat de vloeistof erg dik is en olie aan het oppervlak komt, ongeveer 1,5 uur.
Het vlees wordt vork zacht.

Ondertussen, wring de overtollige vloeistof uit de kokosnoot met je handen.
In een koekenpan, rooster de kokosnoot op een laag vuur, onder voortdurend roeren, tot goudbruin, ongeveer 10 minuten.

Roer de geroosterde kokos in de stoofpot en dan blijven roeren tot het is opgenomen en een groot deel van de vloeistof is verdwenen, ongeveer 15 minuten.
Voeg 1 kopje water bij voor een dunne consistentie.
Blijven even koken, onder regelmatig roeren, 20 tot 30 minuten.

Verwijder het citroengras, kaneel stukken, steranijs, en zo veel kardemom en kruidnagels als je kunt vinden.
Leg het vlees op een serveerschaal en garneer met de koriander en partjes limoen.