Recept Sate Kambing Ketjap Saus Marinade Geitenvlees

 

Saté Kambing Indonesische Indische Recept.

Saté Kambing het is de exclusieve Indonesische snack.
Waarin het zich onderscheidt is het satévlees.
Saté Kambing is van geitenvlees (Chevon vlees).
Het is van de oosterse gerechten met geitenvlees 1 van de Satés schotels met variatie in sauzen.
Oorzaak hiervan is dat niet elke Indonesiër zich vlees kan veroorloven.
Hoe minder je te besteden hebt, hoe ouder de geit, hoe langer dit vermalst moet worden met een saté ketjap marinade.
Maar van oorsprong worden dezen gerechten uit Indonesië niet gemarineerd, bij jong mals geiten lam.
Bij het kiezen van uw satévlees kunt u het best gaan voor Chevon heupvlees of dikke lende.
Het is zeker een recept voor een luxe barbecue.
In West-Java is Javaanse Saté traditioneel gemaakt met rundvlees, kip of geit.
Varkensvlees vind je alleen in Bali, niet in islamitische Maleisië en Indonesië.
Het meest gebruikt is kip.
Kipsaté (Saté Ayam,) is afkomstig uit West-Java en er wordt gemarineerd in simpele kruiden.
De Saté kruiden van geitenvlees Sateetjes kunnen van gember, venkel tot koriander zijn, een waar kruidenfeest dus.
Traditionele Saté kambing met ketjapsaus maakt u op de barbecue.
Als het niet anders kan op de gril.

Geitenvlees Saté kambing Recept.

Boodschappenlijst:

Saté ingrediënten
750 gram lamsvlees
sojasaus of ketjap manis
zout
Zonnebloem olie
Tomaten Ketchup
6 ui, gesneden
3 teentjes knoflook
6 stuks rode Spaanse peper
6 stuks limoen
1 pak bamboe satéstokjes
1 pak bruine suiker

De Werkwijzen.

De bamboe satéstokjes eerst even 30 minuten in lauwwarm water leggen voor ze gebruikt worden.
Zo voorkomt u splinters en verbranden.

Marinade Kambing Saté Maken.

Het zelf samenstellen van een saté kruidenmengsel is beter dan kruidenmix van de fabriek met een ongewenst ingrediënt zoals veel zout.
Maak de marinade van 1 1/2 theelepel zout, 7 1/2 eetlepel sojasaus of ketjap manis, 6 stuks limoensap, 2 eetlepels bruine suiker, en zonebloem olie.

Saté Kambing Marineren.

Snij het Geitenvlees in kleine blokjes marineer deze op het bamboe satéstokje geregen.
Of u kunt het in dunne langen plakken, gebreid op het satéstokje doen.
Bij een volwassen geit maakt u uw marinades met verse kruiden.
Zeker als dit sterk smakend vlees van een bok is.
Marineer het satévlees minimaal 1 uur.

Kambing Satésaus Maken.

Fruit de uien, geplette knoflook samen met gesnipperde rode Spaanse pepers, naar smaak.
Voeg hier na de ketchup toe, wat zout en suiker naar smaak.
Blus het geheel af met sojasaus.
De satésaus bewaren kan 2 dagen in de koelkast, niet invriezen.

Serveren

Saté Kambing wordt geroosterd boven een houtskool vuur, en dan geserveerd met witte rijst. Geitenvlees Saté, behoord te worden geserveerd met een ketjap manis als satésaus.

Eet smakelijk!

Tagwords: verse sate kruiden, recept saté van geitenvlees, gerechten van geitenvlees, kruidenmengsels satés, recept sate ajam, recept sate ayam, recept sate kambing, sate kambing recept, sate kambing, resep sate marinade, ketjap satesaus, bewaren sate kambing saus, satesaus Wiki, sate kambing bbq, indische sate kambing maken, sate kambing saus, sate kambing maken, satevlees maken.