Indische Jachtschotel Van Kip Rundvlees Of Kalkoen

Benodigdheden Jachtschotel Kip.

Het vlees van 1 kip, zacht gekookt en in reepjes gesneden,
2 grote uien 1 knoflookteen fijn gesnipperd,
150 gr boontjes of jonge peultjes,
5 wortelen,1 prei, alles fijn gesneden.
100 gr champignons, in stukjes gesneden,
2 hardgekookte eieren, gepeld en in partjes verdeeld,
aardappelpuree, gemaakt van 3 pond aardappelen, onder toevoeging van 0,5 kopje melk,
2 eetlepels boter, zout, peper en notenmuskaat.

Bereiding Jachtschotel.

De uien en knoflook in wat boter fruiten.
Daarna doen we er de groenten, de champignons en het vlees bij.
Zout, suiker, peper en notenmuskaat naar smaak eraan toevoegen.
Doe er eventueel wat overgebleven bouillon bij en bind de saus met 1 eetlepel meel.
Beboter een vuurvaste schotel, bedek de bodem met een laag van de puree en doe de vulling erin.
De partjes ei leggen we er bovenop.
Bedek alles weer met de rest van de aardappelpuree.
Strijk met een mes wat boter er overheen en strooi er paneermeel over.
Bak de Jachtschotel in de oven lichtbruin
In plaats van Kip kan men Kalkoen, Garnalen of balletjes gehakt nemen.